Weten dat professionals op je dierbaren en  eigendommen passen

Hoe komen ze binnen?

%

Kerntrekken

%

Braak

%

Flipperen

%

Hengelen

%

Klopsleutel

%

Insluiping

Kerntrekken

Bij kerntrekken wordt de binnencilinder middels een soort hefboom uit de buitencilinder getrokken. Het slot is daarna simpel te openen. Heel snel de meest populaire methode geworden. 

Braak

De belangrijkste ingang die dieven kiezen, zijn de achterdeur of -raam in de achterpui. De wapens zijn een koevoet of een schroevendraaier.

Flipperen

Flipperen is het openen van het slot door middel van een stuk plastic. In films vaak een credit card. Een schuinafgesneden stuk van een Petfles is beter!

 

Hengelen

Met een draad of een klerenhangertje wordt door de brievenbus het slot geopend. Ook zijn er electronische versies van een speciale ‘hengel’ te koop.

Klopsleutel

Dit is een speciaal uitgeveilde of gefreesde sleutel. Door hem in het slot te steken en er met een hamertje op te slaan, krijg je de cilinder in beweging.

Insluiping

Insluiping komt steeds minder voor, omdat het gewoon voorkomen wordt door een beetje op deuren en ramen te letten. Insluiping is meestal gelegenheidsdiefstal.

Twee zeer gevaarlijke methodes

In de linker video ziet u een politie voorlichtingsfilm met alle genoemde methodes. Let speciaal op de methode kerntrekken of in de film ‘cilinder trekken’ genoemd. De rechter video is er één over de ‘klopsleutel’, één sleutel die alle sloten past.

Waarom zijn deze methodes zo gevaarlijk?

De meeste methodes zijn met simpele (bouwkundige) middelen zo goed als te voorkomen, deze twee zijn echt alleen met een elektronisch alarmsysteem te bestrijden. Er wordt in de film wel melding gemaakt van een speciaal slotplaatje dat het verwijderen van de cilinder voorkomt, dat was ook heel even zo en toen werd een uitvoering van de kerntrekker op de markt gebracht die 20 keer zoveel kracht had. Technici zullen begrijpen, dat het hierbij om een hefboom gaat en die kun je zo sterk maken als je wilt. De klopsleutel heeft als klap op de vuurpijl ook nog het effect dat de verzekering in verreweg de meeste gevallen  niet uitbetaald.

Dus deze twee methodes zijn zeer snel en effectief en de inbreker vertragen helpt niet, verjagen is de enige optie. Dat doe je nou door een elektronisch alarm systeem. Met name de kerntrekmethode wordt snel meer gebruikt, landelijk 20%, in Midden Nederland intussen al 30% van de inbraken!

Bedenk dat hier geen speciale vaardigheden voor nodig zijn en je de gereedschappen gewoon op internet koopt.

Saillant detail is, dat het kerntrekken een vrij recente uitvinding is van de Nederlandse brandweer, die meer en meer geconfronteerd werd met driepuntssluitingen, die met de gangbare middelen niet meer te openen waren.

Inbraakpreventie

Inbraakpreventie bestaat uit vier onderdelen:

1. Eigen attitude

2.  Simpele aanpasssingen die inbrekers afschrikken of het werken moeilijk maakt

3. Bouwkundige beveiliging: hang en sluitwerk, kozijnstrips etcetera

4. Electronische beveiligingen

 

 

 

 

 

 

Eigen attitude

Insluiping, flipperen en hengelen zijn heel simpel te voorkomen door de sloten op het nachtslot te houden. We krijgen dan vaak de vraag of de sleutel voor het gemak in het slot mag blijven. Nee, dus, maar… Houdt de sleutel wel op een vaste en bereikbare plaats vlakbij. Dit in verband met een open vluchtweg bij brand. Ook het kiezen van de juiste plaatsen van clicko’s en fietsen hoort erbij. Vaak zie je dat inbrekers die gewoon als opstapje (kunnen) gebruiken!

 

Simpele aanpassingen

Met simpele aanpassigen bedoelen we zaken als verlichting achter het huis die reageert op beweging. Of de bekende beugel bij de voordeur, een belcamera en meer van dit soort zaken. Lees hier wat Jazeker voor u kan doen.

Risco Kwartet

Met het populair worden van de Risco Vupoint PtP wifi lijn, wordt een goede en betaalbare bewaking van uw buitenomgeving toegankelijk voor iedereen. Vraag uw Jazeker! contactpersoon naar een prijsopgave!

100 keer AJAX

Na ruim een jaar 100 Ajaxen geplaatst. Dat is nogal wat! Natuurlijk speelt mee dat we een uniek aanbod hebben voor alle abonnees die van hun oude systeem af willen.

UNV Deurbel

Jazeker! heeft dankzij UNV nu een deurbel camera in het assortiment, die voor abonnees voor ruim onder de 200 euro, geïnstalleerd en wel, inclusief trafo, wordt geleverd!

Bouwkundige beveiliging

Hier gaat het om betere sloten, verbeterde slotplaten, raamafsluitingen, glaslatten, strips langs deur en kozijn, hengelvrije brievenbussen etcetera. Hier vindt u een overzicht van de mogelijkheden van Jazeker.

 

Sleutels namaken met geluid

Onderzoekers van de National University of Singapore hebben ontdekt hoe je een sleutel kan namaken op basis van het geluid dat deze maakt in de cilinder. Na analyse en verwerking van het geluid is met een 3D-printer een nauwkeurige kopie te maken.

Privacywaakhond waarschuwt bezitters slimme deurbel

Deurbellen met camera’s mogen niet zomaar de openbare weg filmen. Zelfs niet als dat alleen gebeurt als er iemand aanbelt. Degene die gefilmd wordt moet het duidelijk zijn dat dit het geval is…

Nieuwe Nemef SKG***-cilinders

Als u toch een cilinder moet vervangen, is dit een handige: hij vertraagt kerntrekken, zonder extra hang- en sluitwerk. We installeren hem graag voor u.

Criminaliteit verandert door coronacrisis

Hoewel er meer cybercriminaliteit en vandalisme was, werd er minder vaak ingebroken. Nu verwacht de politie een inhaalslag van het inbrekersgilde.

Sleutel overdracht

Het overgrote deel van de sleutelkopieën blijft na de zogenaamde sleuteloverdracht waar ze zijn: buren, kinderen broers en zussen. Zo heeft uw nieuwe huis een open deur.

Elektronische beveiliging

Onder elektronische beveiliging verstaan we alles wat uw huis en omgeving beveiligt via camera’s, ruimte detectoren, brandmelders, deur- en raamcontacten, CO detectoren, gaslek detectoren en ga zo maar door. Vroeger (nou ja tot een jaar of drie geleden) was een alarmsysteem opgebouwd uit een Centrale eenheid, die de schakel was tussen de detectoren en camera’s in en rond het huis en een meldkamer of de politie.

Tegenwoordig zien we meer en meer (dankzij de revolutionaire uitbreiding van het aantal internet adressen) dat detectoren direct via de cloud gezamenlijk via een app met u en een meldkamer communiceren. Het beste voorbeeld hiervan is de lijn Google beveiligingsproducten met de merknaam ‘Nest’. Hierbij neemt als het ware de cloud samen met uw telefoon de functie over van de centrale.

Hiernaast vlnr eerst de Nest Cam Outdoor, die dus zonder tussenkomst van een centrale direct met uw telefoon of tablet communiceert en daarnaast de I-Connect centrale van Risco. Bekijk hier alle beveiligingsoplossingen van Jazeker!

 

Afhankelijkheid van internet

Door de ontwikkeling van detectoren die direct via de cloud aangesloten worden, maar ook centrales die communiceren via internet, kwamen klanten steeds vaker in de klem tussen providers en beveiligingsbedrijf. Vandaar dat een modern beveiligingsbedrijf tegenwoordig ook netwerkspecialist moet zijn en tevens gecertificeerd door de grote providers om storingen effectief op te kunnen lossen. Dit voorkomt namelijk dat u door de provider naar het beveiligingsbedrijf wordt gestuurd en omgekeerd. Jazeker heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in alle kennis, nodig om met de integratie van beveiliging en internet, u een probleemloos geheel te kunnen bieden. Zo zijn we o.a. gecertificeerd Ziggo en KPN installateur en dealer van diverse merken die bijdragen tot ongestoord internet en WiFi. Begonnen vanwege uw alarmsysteem, maar uiteraard leidt een ongestoorde WiFi beleving tot meer comfort in het dagelijkse leven. Steeds vaker worden we ingezet door klanten met een problematische WiFi ontvangst om dat te verhelpen en ongestoord WiFi in de gehele woonomgeving te creeren.